Connectats a través de WhatsApp

Sant Climenç (Solsonès)

Els 211 veïns de Pinell de Solsonès estan en contacte permanent a través d'un grup de WhatsApp

Una de les principals característiques dels pobles del Solsonès és que molts d’ells no tenen nucli. Estan formats per masies disseminades en amplis termes municipals.

L’arribada a Pinell de Solsonès ha estat accidentada. Sembla que no n’aprenguem, però el GPS ens ha fet donar un munt de voltes i ens ha acabat deixant enmig del bosc, sense cap referència. Per sort, era de dia i hem trucat a l’ajuntament on hi hem trobat a la secretària, la Tate, que ens ajudat a refer el camí.

Pinell és un poble repartit entre cinc entitats de població, cadascuna amb la seva parròquia i la seva rectoria. Són 140 masies, encara que només una tercera part estan habitades.

Entre les cases més allunyades hi ha mitja hora en cotxe i una de les preocupacions és la seguretat. És per això que molts han instal·lat càmeres i alarmes. També funciona un grup de WhatsApp, des d’on es comenta tot el què passa al poble: des de l’hora dels enterraments a si es detecta un vehicle sospitós. L’altre dia algú va malmetre la caixa de la bàscula municipal i de seguida van començar els missatges per esbrinar què havia passat.

El problema és la connexió a Internet: l’únic servidor és Iberbanda i els veïns es queixen de la seva lentitud, del preu i que a vegades hi ha aturades que s’allarguen un dia sencer. L’altra assignatura pendent és la TDT, no reben bé tots els canals.

 

comparteix aquesta pàgina

 

Vols saber-ne més de...

Pinell de Solsonès
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *