Emoció

Collsuspina (Moianès)

L'Orquestra de Collsuspina assaja i toca només durant una setmana a l'any

Els dies passen i ens seguim emocionant, com la setmana passada amb l’Orquestra de Collsuspina. Són una cinquantena de nois i noies del poble i rodalies. La més petita és la Núria, que toca el violí i té set anys. Es troben un cop a l’any i assagen a una antiga granja de pollastres. Allà van preparar peces de Dvorák, Bach i Britten. Fins i tot els Carros de foc de Vangelis:

Dirigits per Daniel Vallejo van culminar-ho amb dos concerts: un dissabte al local social del poble i un altre diumenge a l’església de Moià. Entre les sorpreses que tenien preparades hi havia una versió de «Bicicletes», del grup Blaumunt.

Aquest ja és el seu setè any i així Collsuspina se suma a iniciatives similars com l’orquestra de la Guàrdia de Pilosa, a Pujalt (Anoia). Allà són quaranta músics i gairebé no fan difusió del concert… perquè no cabrien a l’església on toquen.

També aquests dies tenen lloc les colònies musicals d’un altre micropoble, Castell de l’Areny, al Berguedà.

 

comparteix aquesta pàgina

 

Vols saber-ne més de...

Collsuspina
 

Comentaris

  1. Ostres… que bonica la foto on surten corrent! I la del faristol groc! Se l’han pintat?

  2. Malauradament, aquest any no he pogut assistir als concerts de l’orquestra de Collsuspina i ja espero, impacient els del proper any.
    Aquestes iniciatives són les que es mereixen i necessiten de suports institucionals. Encara no hi ha la suficient cultura d’entendre què és i què pot fer la música, tant als seus productors (intèrprets) com als que l’escolten. Amb la música actuem sobre les emocions, es modifiquen els estats d’ànim produint canvis en les persones i, mica en mica a la societat.
    ¡Felicitats per a tots els membres, especialment per al Dani (i altres persones que hi ha darrera com el Miquel i la Victoria)!

  3. Vaig anar al concert del local social Ramon Cabanas de Collsuspina i també em vaig emocionar… Endavant! A veure quan podem llegir el llibre amb el vostre material!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *