La Mariluz: la gerent de la cooperativa

Maldà (Urgell)

La Mariluz Mata treballa a la cooperativa del Camp de Maldà, a l'Urgell

La cooperativa és un dels principals puntals de molts micropobles. Aquest és el cas de Maldà, a l’Urgell, un poblet de secà situat dalt d’un turó que ha anat perdent població des dels anys cinquanta. Ara són poc més de dos-cents habitants però segueixen cuidant els terres i fent un oli, de la DO Les Garrigues, de primer nivell.

A la cooperativa hi ha setanta-quatre socis, les decisions es prenen a través de la junta rectora i un president. Són tot homes i la majoria de més de seixanta anys, excepte la gerent, la Mariluz, de trenta-tres.

Fa dos anys que hi treballa i s’ha guanyat la confiança de tothom. Sobretot perquè la veuen vendre, quadrar els números, etiquetar, rebre les olives, pesar-les, molturar-les, fa de molinera, s’ocupa de logística i del què convingui.

Tenen les mínimes despeses, ella és l’única persona contractada. Així aconsegueixen que el pagès rebi un preu el màxim de just possible pel seu esforç.

Si voleu provar l’oli, cinc litres surten a vint-i-dos euros. La majoria de garrafes les venen a les persones que els hi van a buscar. Ara, però, també han obert una botiga a través del seu web.

 

 

comparteix aquesta pàgina

 

Vols saber-ne més de...

Maldà
 

Comentaris

 1. Nadia
  22 abril

  Molt bé Mariluz!!! També ets una gran model jejje. Per cert, són 22 euros els cinc litres. 🙂

 2. luis
  22 abril

  ejemplo de transformacion
  saludos desde Argentina y de toda la cooperativa de trabajo Cooperar 7 de Mayo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *