el projecte

DE QUÈ VA?

Quan el diari on treballàvem va tancar, vam decidir que no ens quedaríem de braços plegats. Un dia, dinant, va néixer l’idea de recórrer Catalunya a través dels municipis de menys de 500 habitants. Era l’octubre del 2012 i vam presentar el projecte a l’Associació de Micropobles de Catalunya. Com que els va agradar, vam decidir tirar-lo endavant.

Després d’hores buscant informació, reunions, correus electrònics i Excels amb pressupostos impossibles… el març de 2014 vam emprendre un viatge de set mesos amb una furgoneta vigatana dels anys vuitanta. Ens fèiem moltes preguntes que es resumeixen en dues: com són aquests micropobles? Com s’hi viu?

Hem obert una fitxa per cadascun dels 332 micropobles que hi ha a Catalunya, ho vam explicar a través d’un espai diari a El Matí de Catalunya Ràdio i el projecte ha estat distingit amb el Premi Carles Rahola de comunicació local.

Ara, 14.000 quilòmetres després, acabem de publicar el llibre que retrata aquesta realitat, amb Edicions Sidillà. Més de 300 pàgines a tot tot color, mapes, fotos i sons. Esperem que us agradi!

Benvinguda! Benvingut! Aquest és un viatge per la Catalunya menys transitada.

marc2_copia
MARC SERENA
PERIODISTA
Manresa,1983
La seva família prové d’un micropoble, va créixer al pla de Bages i li agrada veure món. El 2010 va recórrer trenta-cinc comarques catalanes amb transport públic i ho va explicar a El Matí de Catalunya Ràdio. Als vint-i-cinc anys va fer la volta al món per conèixer joves de la seva edat i ho va deixar escrit al llibre La volta dels 25, que s’ha publicat en cinc idiomes. Recentment ha creuat l’Àfrica per recollir històries d’amors prohibits. Les trobareu al llibre Això no és africà! Ha codirigit la pel·lícula Tchindas, rodada al Cap Verd i finalista dels Oscars de cinema africà 2016.
EDU BAYER
FOTÒGRAF
Barcelona,1982
www.edubayer.com
@edu_bayer
És fotoperiodista i col·labora a mitjans com The New York Times, The Wall Street Journal, Le Monde o The Guardian. Ha treballat també per a El País i Público i ha desenvolupat projectes de fotografia documental en zones de conflicte com Líbia, Birmània, Ruanda, Kurdistan o Kosovo. Amb els amics va fundar l’associació Phacto, dedicada a la fotografia documental. El 2012 va presentar la exposició ‘Marcades’ sobre dones birmanes. Recentment ha estat seleccionat per la Danmarks Medie-og Journalisthogskole per a participar en un màster de fotoperiodisme a Dinamarca. És molt de Barcelona, però bona persona.
VOLS SABER SI HI HA MÉS NOVETATS? DEIXA’NS EL TEU CORREU!
No et preocupis, no t’enviarem cap butlletí. És només per si hi ha alguna notícia extraordinària!

Fieldset

 

Verification