Reunió de redacció

Rubió (Anoia)

La Bet, la Sandra, la M.Àngels, la Cristina i la Carme reunides al local social de Rubió

Només surt dos cops l’any però els veïns es llegeixen les trenta pàgines de la primera a l’última. És «Rubió al dia», la revista que documenta tot el què passa en aquest poble de l’Anoia.

Hi apareix el pressupost de l’ajuntament, les activitats que s’organitzen, la història del poble i la seva gent, naixements, aniversaris, casaments i defuncions així com receptes explicades de boca-orella. En aquests últims números han buscat la lletra de l’himne pel Patge Macari, que recull les cartes dels reis dels més petits.

La redacció està formada per la directora d’una llar d’infants, una estudiant d’arquitectura, la treballadora d’una empresa tèxtil, l’administrativa de l’ajuntament i alhora filla de l’alcalde… Es troben de manera voluntària des de fa set anys al local social del poble, al mateix lloc i amb més o menys les mateixes persones que després formen la comissió de festes. Ara preparen el número 14 i un especial pel 15, on volen entrevistar als alcaldes –tot homes– que el poble ha tingut des de la democràcia.

«És un poble de cases molt disperses. Anar d’una punta a una altra pot significar mitja hora en cotxe», explica la Bet. «Abans, les portes de les cases estaven obertes i cada diumenge després de missa es feia una xerrada. Les dones es reunien a la porta de l’església, els homes feien un vermut. Amb la revista volem que tothom segueixi estan informat».

L’agutzil s’encarrega de fer arribar la revista a les 52 cases del poble que hi ha repartides en tres nuclis: El Pla, Sant Pere d’Ardesa i Sant Martí de Maçana. També n’envien als ajuntaments dels pobles de la comarca, 200 exemplars en total.

«És un municipi molt gran», remarca la Carme. «Quan encara no teníem cotxe i era festa major, havia de caminar dues hores! Quan arribàvem, ens posàvem el parell de sabates bones i, les altres, les amagàvem al bosc».

 
Etiquetes: ,
 

comparteix aquesta pàgina

 

Vols saber-ne més de...

Rubió
 

Comentaris

 1. Bet
  9 octubre

  Ohhh quina il·lusió!!! Moltes gràcies 🙂
  Ara mateix passo l’enllaç a les noies de la revista, estaran molt contentes!
  Una abraçada i ja sabeu que a Rubió sempre hi sereu ben rebuts!

 2. Dóna gust treballar així!!! Gràcies per venir-nos a fer una visita i parlar de com és el dia a dia a Rubió!!!

 3. Moltes gràcies per venir a Rubió, esperem que passéssiu una bona estona coneixent el nostre poble, i us impregnéssiu de l’essència que fa que nosaltres l’estimem tant! A reveure! 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *