Una família flequera

Mieres (Garrotxa)

La família de flequers de Can Casals de Mieres, a la Garrotxa, en acció. En Manel s'ocupa del forn, la Neus de portar els números i l'Ester de la venta. El pa sec que els sobra serveix per a les gallines dels veïns. A canvi, els donen ous.

El primer de posar-s’hi és el Manel, que quan encara és fosc prepara amb farina de Banyoles una pasta que s’ha de deixar reposar.

A primera hora s’hi afegeix la seva dona, la Neus, que és la que té clar quants pans, panets i coques s’han de fer. Junts omplen tres vegades un forn que funciona amb llenya descartada després de la neteja de boscos de l’entorn.

Fan un pa que no conté ni additius, ni conservants, ni colorants i que els ajuda a vendre la seva filla Ester.

Treballen cada dia de la setmana, però tenen els seus moments d’espera entre fornada i fornada, per relaxar-se, cantar o llegir.

Can Casals és un negoci familiar que porten amb consciència i que, a més, gestionen d’una manera responsable. Un pa bo, que quan acaba de sortir del forn fins i tot se’l pot sentir cantar.

 

 

comparteix aquesta pàgina

 

Vols saber-ne més de...

Mieres
 

Comentaris

  1. Martinet
    7 juliol

    Gent que fa les coses amb passió i consciència! Per fi!

  2. Bea
    7 juliol

    Dóno fe: el pa de Can Casals és bonissim!!! Quan te’l menjes te n’adones del gust de l autèntic pa! I això, avui dia és molt difícil de trobar!!! Moltes gràcies Manel, Neus i Ester per fer-lo cada dia i de la manera que ho feu!!!!

  3. marta
    7 juliol

    I no només és bo el pa. La coca de nous, la de sucre, la de poma, els xuxos, els croissants d’aquells de fleca!!! tot fet amb molt d’amor. felicitats familia!!!

  4. Un pà extraordinari !!!!!!!!!!!!!! i un flaquér i familia millors !!!!

  5. Més de 25 anys coneixent a la família Nart, els mateixos que gaudim del pa més bo que s’ha fornejat mai!

    (I les coques de nous!!!!)

  6. Nan
    8 juliol

    Les coses fetes amb ganes i passió es noten!!! A casa ens encanta el pa de Mieres!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *